nieuws

Minimarestaurants groeien explosief

Horeca

Sociale restaurants schieten als paddestoelen uit de grond. Alleen al in Den Haag komen er binnenkort vier van deze minimarestaurants bij. De eetgelegenheden zijn geschikt voor mensen die met weinig geld moeten rondkomen.

In het eerste VanHarte-restaurant, gevestigd in het Laakkwartier, eten zo’n honderdvijftig mensen per week. Een driegangenmenu kost er 2,50 euro. Bezoekers moeten met hun zogeheten ooievaarspas voor minima aantonen dat ze mogen aanschuiven. Het tweede sociale restaurant is gevestigd in Scholengroep Den Haag Zuid-West, het voormalige Terra College. Binnenkort gaan er nog vier vestigingen van VanHarte-restaurants open.

Het concept van VanHarte is afkomstig uit Frankrijk. Daar zijn inmiddels tweeduizend ‘Resto du coeur’. In de Franse restaurants treden veelal cabaretiers en kunstenaars op tijdens het eten. In ons land schuiven regelmatig wijkagenten en dominees aan. VanHarte heeft ook plannen eetgelegenheden te openen in Amsterdam, Rotterdam en Leeuwarden.

Reageer op dit artikel