nieuws

Mishandeling voor rekening van 30 euro

Horeca

De eigenaren van Cafetaria-Bar ‘Geusje’ in Dongen zijn beiden door één en dezelfde man mishandeld. De verdachte maakte amok in de zaak en weigerde de rekening van 30 euro te betalen. Buiten de zaak sloeg hij twee maal met een vlakke hand hard toe.

De verdachte man van pakweg veertig jaar vernielde in zijn agressieve bui en passant nog een reclameobject en terrastafel. Daarvoor was hij geruime tijd in de zaak en nuttigde bier en snacks. Ook bood hij enkele hangjongeren een consumptie aan, zodat die weer in de zaak mochten. Kort daarvoor waren ze door de eigenaren John Monteé en Johan de Geus uit de zaak gezet, omdat ze niets nuttigden.

Na het bezoeken van het toilet vroeg de man om nog een witbier. Vanwege een ietwat broeierige sfeer rondom de zaak, besloten de eigenaren Geusje per direct te sluiten. De man pikte dit niet en eiste nog een bier. Vervolgens verliet hij de zaak en begon en vernielde een reclameobject in de vorm van een ijs. Daarna pakte hij zijn fiets.

Monteé sprong voor de fiets en verzocht de man de openstaande rekening te betalen. Als antwoord kreeg de horecaondernemer een klap in zijn gezicht. Collega-eigenaar De Geus zette vervolgens de achtervolging in op de verdwenen verdachte. Na hem te hebben ingehaald kreeg ook hij een klap met hand van de verdachte. Hierop staakte De Geus de achtervolging.

De Geus en Monteé deden vervolgens aangifte bij de politie. De totale schade, inclusief omzetderving door het eerder sluiten van de zaak, bedraagt 700 euro en 93 cent. De horecaondernemers hopen de schade te verhalen op de voortvluchtige dader. De politie heeft inmiddels een man uit Dongen aangehouden. De man zou de mishandelingen en vernielingen hebben bekend.

Reageer op dit artikel