nieuws

Nederlands cruiseschip beschadigd bij botsing

Horeca

Na een scheepsbotsing op de Rijn, vlak bij de Nederlands-Duitse grens, is het Nederlandse cruiseschip Erasmus aan de grond gelopen. Op het cruiseschip waren 117 passagiers aan boord. Het restaurant van het schip is volgelopen met water.

Door de botsing met het motorschip Vigilante, die in de nacht van dinsdag op woensdag gebeurde, is een tien meter groot gat in de boeg van de Erasmus ontstaan. Daardoor maakt de Erasmus water. ‘Desondanks slaagde de bemanning erin het schip naar de oever de manoeuvreren’, zei een woordvoerder van de Duitse rivierpolitie.

Daar liep het vaartuig aan de grond. De passagiers en de 24 leden tellende bemanning zijn met boten aan land gebracht. Zij hebben de reis langs de Rijn met bussen voortgezet. Niemand is gewond geraakt.

Over de oorzaak van de botsing en de omvang van de schade is nog niets bekend. De Duitse autoriteiten zijn woensdag meteen een onderzoek begonnen naar de oorzaak van de scheepsbotsing. Zolang dat loopt wil de eigenaar van het Nederlandse cruiseschip WT Cruises uit Rotterdam daar niets over zeggen, aldus directeur R. van Veen. De schade aan het tien jaar oude schip is groot. In het restaurant en de keuken staat volgens Van Veen een meter water. In de machinekamer ongeveer twintig centimeter.

Reageer op dit artikel