nieuws

Nieuw popcentrum De Effenaar in Eindhoven opent zaterdag de deuren

Horeca

De nieuwbouw van het Eindhovense popcentrum De Effenaar gaat zaterdag officieel open. Met de bouw is een investering gemoeid van 14,1 miljoen euro. De Effenaar beschikt nu over twee zalen waarin plaats is voor respectievelijk 1300 en 400 bezoekers. Het centrum denkt in de nieuwbouw jaarlijks 144.000 bezoekers te trekken. In het oude onderkomen waren er dat ongeveer 100.000.

Om die groei te realiseren wil De Effenaar de programmering verruimen. Het centrum wil zich niet alleen meer richten op popmuziek, maar daarnaast ook ruimte bieden aan andere stromingen, zoals jazz. In het oude gebouw was slechts één zaal.

De Effenaar begon in 1971 in een gekraakte, voormalige linnenfabriek. Aanvankelijk was De Effenaar een open jongerencentrum. In de loop der jaren ontwikkelde het zich tot een echt popcentrum dat niet alleen ruimte bood aan beginnende groepen maar ook gerenommeerde bands naar Eindhoven haalde.

Reageer op dit artikel