nieuws

Nieuwe Bijbelvertaling ook in hotels

Horeca

De Bijbelvereniging gaat 60.000 tot 100.000 Nieuwe Bijbelvertalingen (NBV) in hotels, bungalowparken, gevangenissen en ziekenhuizen verspreiden. Dat heeft secretaris Jan van Bolhuis van de bijbelverspreiders, voorheen de Nederlandse Gideons, woensdag in Oegstgeest gezegd.

De Bijbelvereniging heeft meer dan een miljoen oude bijbels in Nederland verspreid. Daarvan zijn nog zo’n 150.000 in omloop. ‘We zijn bijna door onze voorraad heen, dus hebben we laten toetsen of de NBV geschikt is voor onze doelstelling. Aangezien we ons richten op buitenkerkelijken en randkerkelijken, denken we dat de NBV prima past, omdat modern Nederlands wordt gebruikt’, aldus Van Bolhuis.

De NBV werd in 2004 geïntroduceerd. Inmiddels zijn er volgens het Nederlands Bijbelgenootschap 600.000 exemplaren van verkocht.

Om de bijbel aantrekkelijk te maken zijn er lijntekeningen in opgenomen van Annie Vallotton. De bijbels die door Jongbloed in Heerenveen gedrukt gaan worden, bevatten alleen het Nieuwe Testament. Naast de NBV is het Nieuwe Testament in het Duits, Engels en Frans in het boek terug te vinden. ‘Daarmee bereiken we 91 procent van de mensen die in bijvoorbeeld hotels verblijven’, zo stelt Van Bolhuis.

Reageer op dit artikel