nieuws

Nieuwe eigenaren voor bekend Die Port van Cleve

Horeca

Het gerenommeerde hotel Die Port van Cleve in Enkhuizen is overgegaan in andere handen. De horecaondernemers Hans Lub en Peter Nelis hebben het hotel-restaurant overgenomen van de familie Dangermond.

Die Port van Cleve bestaat al sinds de zeventiende eeuw. Eerst was het een zaak met stallen voor de paarden van de gasten, de laatste twee eeuwen deed het dienst als hotel. Nog weer later kwam er een restaurant bij. ‘De laatste 35 jaar zat de familie Dangermond hier in. Een half jaar geleden heb ik bij de familie aangeklopt om te vragen of er niet te praten viel de zaak over te nemen. En zo waar, er viel over te praten’, aldus Lub in het Noordhollandsdagblad.

Lub en Nelis nemen ook het bijbehorend personeel over. Totaal gaat het om vijftien mensen. Lub wordt gastheer van Die Port van Cleve, Nelis gaat zich bezighouden met de administratieve kant.

Hans Lub startte jaren geleden restaurant ’t Schouwertje in Enkhuizen. Later zette hij het restaurant met zijn vrouw voor onder de naam De Gouwe Boom. Na veertien jaar verkocht hij de zaak. Nu heet het De Gouwe Groef. Peter Nelis is eigenaar van verschillende horecazaken, waaronder café De Slof in Enkhuizen.

Reageer op dit artikel