nieuws

Oerolfestival ineens steenrijk

Horeca

Het jarenlang noodlijdende Oerolfestival op Terschelling zwemt opeens in het geld. Rijksbezuinigingen op cultuur gingen het festival voorbij, er kwam zelfs meer subsidie, de provincie Friesland legde een zak geld op tafel en met de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) werd een kapitaalkrachtige hoofdsponsor gevonden.

Woensdag maakte de provincie bekend nog eens ruim 200.000 euro voor het festival vrij te maken. Dat bedrag wordt over de komende drie jaar uitgesmeerd uitgekeerd. Oerol gaat met dat geld gebruiken om 2,5 voltijdbanen te creëren.

Volgens de provincie is dat nodig omdat Oerol draait op veel vrijwilligers. Daarmee gaat festivalexpertise te snel verloren. Door de kennis beter vast te houden, wil het festival professionaliseren. Jaarlijks bezoeken ongeveer 55.000 mensen het tiendaagse festival voor dans, theater en muziek.

Reageer op dit artikel