nieuws

Oprichters Hotel New York Rotterdam beginnen met een hotel-restaurant

Horeca

De oprichters en voormalig exploitanten van Hotel New York in Rotterdam gaan een hotel-restaurant beginnen in Dordrecht. De horecagelegenheid komt in een watertoren op het voormalige Eneco-terrein aan de rand van de Dordtse binnenstad. Het terrein maakt deel uit van de nog te ontwikkelen nieuwe wijk Stadswerven.

Dat hebben de gemeente Dordrecht en New York Vastgoed dinsdag bekendgemaakt. De twee partijen hebben dinsdag een intentie-overeenkomst getekend. Het hotel-restaurant in Dordrecht gaat Villa Augustus heten. Het restaurant komt in een voormalig pompgebouw en gaat in april 2007 open. Een jaar later opent het hotel in de toren zijn deuren. De gemeente zal de riviertjes het Wantij en het Vlij zo aanpassen dat de nieuwe horecagelegenheid ook per boot en watertaxi bereikbaar zal zijn.

Het hotel zal ongeveer dertig kamers bevatten. Voor het restaurant mikken de exploitanten op het betere segment van de markt, maar wel betaalbaar voor een groot publiek. Het omliggende terrein wordt ingericht als openbare tuin.

De Stadswerven, gelegen aan het water, krijgt 1600 woningen en ruimte voor commerciële en culturele voorzieningen. De bouw van de eerste woningen is voorzien in 2006.

Reageer op dit artikel