nieuws

Organisatoren van grote evenementen betalen nog geen kosten politie-inzet

Horeca

Organisatoren van grote publieksevenementen, zoals muziekfestivals en houseparty’s, hoeven nog niet te vrezen dat ze bij veel politie-inzet de helft van de kosten daarvan moeten betalen. Minister Remkes van Binnenlandse Zaken is dat wel van plan bij wedstrijden in het betaald voetbal.

Een woordvoerder van de bewindsman stelde donderdag dat de plannen van Remkes vrijdag door het kabinet worden besproken. ,,Van voetbalwedstrijden is nu al duidelijk dat met grote regelmaat heel veel politie-inzet nodig is, bij evenementen nog niet”, aldus de zegsman. De komende jaren worden volgens hem grote evenementen gevolgd om te kijken waar hoeveel politie-inzet nodig is.

Remkes wil dat voor heel Nederland vaste bedragen gaan gelden voor de inzet van de politie per persoon en per uur. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende soorten politie. De bedragen moeten volgens zijn woordvoerder nog worden vastgesteld.

Reageer op dit artikel