nieuws

Pannenkoekenruzie splijt horeca in Drents dorp

Horeca

In de Drentse plaats Pesse is een grote ruzie ontstaan over de komst van een nieuwe pannenkoekenboerderij. De ruzie gaat zover dat volgens restauranthouder Klaas Schraa, eigenaar van restaurant ’t Trefpunt en snackbar Trefcorner, de gemeente verantwoordelijk is voor de gevolgen van de komst van de pannenkoekenzaak.

Schraa stelt de gemeente Hoogeveen aansprakelijk voor de inkomsten die hij misloopt sinds pannenkoekenboerderij Pessenhof open is. Hij vindt dat er sprake is van oneerlijke concurrentie, omdat de gemeente op het bestemmingsplan ten onrechte vrijstelling voor horecagebruik heeft gegeven.

‘De gemeente had eerst moeten onderzoeken of drie van dit soort zaken wel uitkunnen in Pesse. Het nieuwe pannenkoekenzaak zit vooraan in het dorp, gelijk bij de afrit van de A28. Ik zit met mijn zaken een eind verderop. Iedereen die normaal gesproken bij mij kwam, gaat nu daar naar toe’, aldus Schraa in het Dagblad van het Noorden.

Schraa stapte vorig jaar voor dezelfde kwestie naar de bezwaarschriftencommissie van de gemeente. Hij kreeg toen ongelijk. Het is niet de taak van de gemeente concurrentieverhoudingen te reguleren of de marktpositie van gevestigde bedrijven te beschermen, aldus de gemeente destijds.

Eigenaar Sipke Molenaar van de Pesserhof ligt niet wakker van de rel. ‘Ik vind het jammer dat Schraa zoveel energie steekt in onze zaak. Hij zou beter kunnen uitgaan van de kracht van zijn eigen toko.’

Reageer op dit artikel