nieuws

Penning voor hoteltopper Adriaan Grandia

Horeca

Directeur Adriaan Grandia van het luxe vijfsterrenhotel De l’Europe in Amsterdam is door burgermeester Job Cohen bekroond. Grandia kreeg de Frans Banninck Cocq-penning voor zijn verdiensten voor de stad.

‘Adriaan Grandia is de Champions League in de hotellerie’, aldus Cohen in De Telegraaf. ‘Een duizendpoot met joie de vivre: gastronomie, sigaren en oenologie. Ook vecht hij als een leeuw voor minderbedeelden.’

De penning werd uitgereikt tijdens een diner voor familieleden, vrienden en relaties. Daarbij waren onder meer oud-Heineken-bestuurder Karel Vuursteen, cabaretier Freek de Jonge en KLM-president Leo van Wijk aanwezig.

Onlangs vierde Grandia zijn 25-jarig jubileum als directeur van De l’Europe. Het Amsterdamse hotelbedrijf behoort tot de beste van het land. Ook internationaal telt het vijfsterrenhotel mee. In het toonaangevende internationale zakenreisblad Travel & Leisure behoort l’Europe al jaren tot de top-50 van beste hotels.

Reageer op dit artikel