nieuws

Politie overmeestert bezetter restaurant

Horeca

Een elite-eenheid van de Duitse politie heeft dinsdag in München een man overmeesterd die dreigde met een bom de Olympiatoren in München op te blazen. De man werd na twee uur gearresteerd in de toren, kort nadat ongeveer honderd mensen in het draaiende restaurant in de toren via de lift het bouwwerk veilig konden verlaten.

De ongeveer 60-jarige verwarde man uitte zijn dreigement per brief, waarin stond dat hij de toren zou opblazen als zijn eisen niet werden ingewilligd. Daarom posteerde hij zich met een tas, pakketje en afstandsbediening bij de toiletten in het restaurant. Nadat hij was overmeesterd, bleek het echter om een nepbom te gaan. De politie wil niet zeggen wat zijn eisen waren.

De omgeving van de toren, gebouwd in 1968, werd ontruimd. De toren is totaal 291 meter hoog, het restaurant draait rond op een hoogte van ongeveer 190 meter.

Reageer op dit artikel