nieuws

Politie vermoedt drugsconnectie rond ontvoerde cateraar

Horeca

Specialisten bij de politie hebben het vermoeden dat in de nabije omgeving van de ontvoerde Claudia Melchers van cateringbedrijf CMC grootschalige handel in verdovende middelen plaatsvindt. Dat zou verklaren dat er driehonderd kilo cocaïne is geëist in een brief van de kidnappers.

Dat meldt De Volkskrant. De krant schrijft dat de specialisten van de politie niet betrokken zijn bij het onderzoek naar de ontvoering van Melchers. De politiespecialisten stellen dat de ontvoering niet het werk is van ‘kleine jongens’.

De krant meldt verder dat Melchers zich voor de ontvoering al bedreigd voelde door enkele telefoontjes. Ze probeerde daarna tevergeefs haar man Bert Verheij en huisvriend Floris Nijland telefonisch te bereiken. Daarop belde Melchers haar buurman, die haar wel kon bijstaan. De politie waarschuwde ze niet.

Aan de hand van getuigenverklaringen weet de politie dat maandagavond geruime tijd een bestelbus stond geparkeerd voor de woning van cateraar Melchers in de Jan van Eijkstraat in Amsterdam. Vanuit de auto werd gebeld om te praten over een cateringorder waarna Melchers de mannen binnen liet, aldus de politie.

Claudia Melchers, die een cateringbedrijf aan huis heeft, werd in de nacht van woensdag op donderdag door haar ontvoerders vrijgelaten in Arnhem, die bij het bedrijf van haar vermogende vader. Volgens de politie en de familie Melchers is geen losgeld of cocaïne overhandigd. Melchers werd enkele dagen vastgehouden op een zolder, vermoedelijk ergens in de Achterhoek of in Duitsland.

Reageer op dit artikel