nieuws

Première Duits watersnoodspektakel op High Tech Campus

Horeca

Een dramatische watersnoodramp. Overlevenden die zich vastklampen aan de restanten van hun bestaan. Watergoden, belichaamd door Neptunus en zijn musicerende nimfen. Dat zijn de elementen van Treibgut, een theaterproductie van het Duitse gezelschap Titanick. De Nederlandse première is zaterdag 3 september op de High Tech Campus in Eindhoven.

Het spektakel is daarna nog zeven keer te zien. Het is voor de eerste keer dat het publiek massaal toegang krijgt tot de campus. Directeur F. Bruins van de Eindhovense stadsschouwburg heeft dit dinsdag bekendgemaakt.

Titanick liet zich inspireren door verschillende dramatische watersnoodrampen overal ter wereld. Treibgut laat zien hoe mensen er mee omgaan. Hoe ze oog in oog komen te staan met natuurkrachten. Het stuk laat bovendien de relatie zien tussen mens en natuur, tussen beschaving en chaos. Maar de voorstelling herinnert ook aan het leed van de slachtoffers van de verwoestende tsunami die Azië eind vorig jaar trof.

Titanick is in 1990 opgericht door kunstenaars uit Münster en Leipzig. Het gezelschap heeft inmiddels een groot aantal spraakmakende openluchtproducties gemaakt, met fantasievolle figuren, fascinerende objecten, live muziek en speciale effecten. Het gezelschap oogstte er internationaal lovende kritieken mee.

Het gezelschap speel Treibgut in Eindhoven op een enorme waterplas op het terrein van de campus. De Eindhovense stadsschouwburg opent er het nieuwe seizoen mee. Om de uitvoering mogelijk te maken, pompt de campus 16 miljoen liter water extra in de waterplas. Een tijdelijke tribune biedt plaats aan 1600 toeschouwers.

Reageer op dit artikel