nieuws

Projectgroep maakt afspraken over kerstversiering

Horeca

Dit product voldoet aan NTA Norm 8007’. Een sticker met een soortgelijke tekst moet over niet al te lange tijd aangeven of kerstversieringen en ander decoratiemateriaal voldoen aan vastgestelde normen.

Dat is de intentie van een projectgroep – waarin onder andere een vertegenwoordiger van KHN zitting heeft – die recent onder de paraplu van het Centrum voor Normalisatie (NEN) aan het werk is gegaan. Volgens Emiel Krijt van het NEN wordt op dit moment veel decoratiemateriaal uit het buitenland geïmporteerd waar andere normen worden gehanteerd dan in Nederland.

De brandweer hanteert bij zijn controles nu nog een norm die uitgaat van het brandgedrag van bouwmaterialen. Per gemeente wordt bovendien met de norm anders omgegaan. Hoewel Krijt zegt dat het vaststellen van normen meestal minstens een half jaar duurt, hebben de partijen de intentie om nog voor kerst het rapport te resenteren. ‘Goedgekeurd’ decoratiemateriaal zal voldoen aan alle brandveiligheidseisen waardoor het voor lokale instanties eenvoudiger wordt controles uit te voeren.

Reageer op dit artikel