nieuws

Quote stopt als hoofdsponsor van de Quote Challange

Horeca

Zakenblad Quote trekt zich terug als hoofdsponsor uit de Quote Challenge, een autorace voor rijkaards door Europa. Aanleiding is het ongeval afgelopen vrijdag waarbij een dode viel en een persoon in coma raakte. Dit zei hoofdredacteur Jort Kelder woensdag.

We kunnen dit niet langer meer verantwoorden, zegt hij nu. ,,In de sponsorcontracten hadden we allemaal wel vastgelegd dat het een veilige race moest zijn, maar je kunt het wel verbieden maar niet voorkomen dat ze met 350 kilometer per uur rijden”, aldus Kelder.

Het moest volgens hem vooral een social evenement zijn met grote party’s, snelle auto’s en leuke meiden, ,,maar geen doden”. Of de race nu ook definitief verdwijnt is onduidelijk. Organisator Sjoerd van Stokkum van Lambo Events is niet bereikbaar voor commentaar. Vorige week kwam een Italiaanse bijrijder om het leven, toen zijn Ferrari 360 in Bulgarije met hoge snelheid tegen een boom botste. De bestuurder raakte daardoor in coma en ligt nog steeds in een ziekenhuis.

Reageer op dit artikel