nieuws

Redding Hollands toeristenpark nog ver weg

Horeca

Het failliete Japanse themapark ‘Huis ten Bosch’ is voorlopig niet van de ondergang gered. De nieuwe eigenaar Nomura Principal Finance is er niet in geslaagd meer bezoekers te trekken en ook andere investeringen in het ‘Hollandse’ park hebben te weinig opgeleverd.

Volgens het Japanse persbureau Kyodo is het niet langer uitgesloten dat attractiepark aan een buitenlandse partij zal worden verkocht. Huis ten Bosch is een replica van een oud-Hollandse stad, met onder meer een kopie van Huis ten Bosch. Er staan ook talrijke vakantiehuisjes en hotels op het terrein.

Na de opening in 1992 groeide het park uit tot een van de populairste attracties van Japan, maar sinds enkele jaren zit de klad er goed in. Het park heeft enorme schulden. Volgens Kyodo kwamen er in 2004 ongeveer 2 miljoen bezoekers naar Huis ten Bosch. Dat hadden er zeker 2,3 miljoen moeten zijn, volgens de reddingsplannen.

Reageer op dit artikel