nieuws

Renovatie oude Luxor Theater Rotterdam

Horeca

Het oude Luxor Theater in Rotterdam blijft mogelijk nog drie jaar open. Het college van burgemeester en wethouders wil bijna 1,7 miljoen euro in het theater aan de Kruiskade investeren.

Het kan dan worden opgeknapt en begin volgend jaar heropend worden, aldus een woordvoerder van de gemeente donderdag. ’Het gaat vooral om aanpassingen die nodig zijn in verband met de arbo-wetgeving. Zo moet een deel van de elektra en het ventilatiesysteem worden vervangen.’

Renovatie is wenselijk omdat nieuwbouw op zich laat wachten. De bouw van de Coolsingeltoren is tot nader order afgeblazen omdat er niet genoeg belangstelling is voor de kantoorruimte in het gebouw. In de torenflat moet ook het nieuwe theater met zevenhonderd stoelen komen.

In 2001 opende op de Kop van Zuid in Rotterdam ‘het nieuwe Luxor’ zijn deuren. Aanvankelijk zou het oude theater bij het Centraal Station worden gesloopt, maar daartegen is veel verzet. Het oude Luxor is geliefd bij de Rotterdammers en trekt jaarlijks 100.000 bezoekers.

Reageer op dit artikel