nieuws

Slecht weer deert Limburgse hotels niet

Horeca

Ondanks het teleurstellende weer hebben de toeristische en recreatieve sector in Zuid-Limburg deze zomer goed geboerd. In sommige gevallen zelfs beter dan vorig jaar. Dat meldde de VVV-Zuid-Limburg donderdag.

De meeste sterrenhotels en pensions hadden meer boekingen dan vorig jaar. Ook op campings was het veelal drukker. Ze profiteerden onder meer van de toeloop van de katholieke wereldjongerendagen in Keulen.

Bijna de helft van de attracties als musea, mergelgrotten, tuinen en parken had het drukker dan vorig jaar, terwijl eenderde het even druk had. Alleen de openluchtzwembaden zagen nauwelijks bezoekers. Opvallend is een toename van het aantal toeristen uit Italië, Spanje, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië.

Reageer op dit artikel