nieuws

Toestand neergeschoten feestganger zorgwekkend

Horeca

De man, die zaterdagavond in Zoetermeer op een straatfeest werd neergeschoten, verkeert in kritieke toestand. De 23-jarige Ronald Sluiter werd slachtoffer van zinloos geweld tijdens een door vijf horecaondernemers georganiseerd straatfeest.

Volgens een vriend van het slachtoffer is Sluiter met twee kogels geraakt. Eén kogel ging door het hoofd en één bleef in zijn hoofd steken. De dader, een 32 jarige man uit Den Haag, werd door portiers van een horecabedrijf op het plein overmeesterd en overgedragen aan de politie. De dader schoot het slachtoffer nadat de twee per ongeluk tegen elkaar botsten.

In veel media laaide na het voorval direct de discussie over uitgaansgeweld op. Volgens KHN-woordvoerder Anthony van der Klis is absolute veiligheid in de horeca een utopie. ‘Een kroegbaas kan zijn best doen om binnen een goede sfeer te creëren. Zorg voor een goed deurbeleid, laat niet te veel mensen toe en houd je aan je eigen huisregels. Bezoekers die zich desondanks misdragen, gaan er uit. Maar ergens houdt het op met de mogelijkheden van de horecaondernemer. Tegen idioten met een pistool kun je niet veel uitrichten’, aldus Van der Klis in het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel