Tweede restaurant voor toptent De Librije

In het nieuwe hotel van De Librije in de oude gevangenis in Zwolle komt ook een restaurant. Al eerder werd bekend dat er naast een hotel een kookschool komt. Eind volgend jaar moet het restaurant opengaan.

Dat maakten de eigenaren Jonnie en Thérèse Boer in De Stentor bekend, kort na de verbouwing van het driesterrenrestaurant. Gastvrouw Boer meldt dat het tweede restaurant een meer ongedwongen sfeer krijgt dan de huidige topeetgelegenheid.

Het nieuwe restaurant in de voormalige, eeuwenoude gevangenis, is één van de redenen dat De Librije onder handen is genomen afgelopen weken. Samen met architect Bert Verwey bedachten de eigenaren een moderner en stijlvoller interieur. Het ossenbloedrood, okergeel en groen heeft plaatsgemaakt voor strak zwart-wit.

Bekijk vrijdag op Zibb.nl/horeca een uitgebreide fotoreportage van de nieuwe Librije. In Misset Horeca leest u vrijdag een uitvoerig interview met de hoofdrolspelers: Jonnie en Thérèse Boer.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.