nieuws

Verdonk: disco heeft professioneel toelatingsbeleid

Horeca

Horecaondernemers gaan met hun toelatingsbeleid professioneel te werk. Dat zegt minister Verdonk na een tour langs diverse discotheken in ons land afgelopen weekend. De minister maakte een rondgang langs de disco’s in het kader van discriminatie bij uitgaansgelegenheden.

Verdonk is van mening dat horecabedrijven doorgaans goede redenen hebben om mensen de toegang te weigeren, zonder dat er sprake is van discriminatie. ‘Het gaat dan om mensen die te veel alcohol op hebben, of onder invloed zijn van drugs’, aldus Verdonk voor Radio 1, opgetekend door Trouw.

‘Het kan ook zijn dat er te veel mensen van een groep binnen dreigen te komen, waardoor je geen goede balans meer hebt. Ik kan me voorstellen dat een portier dan mensen weigert. De ondernemers zijn ook verantwoordelijk voor de veiligheid’, aldus Verdonk. De minister bezocht discotheken in Amsterdam, Rotterdam en Zoetermeer. Dat deed samen met ondernemers en jongeren.

Reageer op dit artikel