nieuws

Vet verdienen aan zwaarlijvigen

Horeca

De reis- en hotelindustrie kan vet verdienen aan zwaarlijvigen door hun marketing en accommodaties meer op deze groep af te stemmen.

Net als in andere westerse landen neemt het aantal zwaarlijvigen in Nederland drastisch toe. In de Verenigde Staten, waar 64 procent van de volwassenen overgewicht heeft, ligt het accent van de marketinginspanningen al lang niet meer op geld verdienen aan afvallen, maar aan ‘moneymaking’ door het tegemoetkomen aan de wensen van dikke mensen. Ze zijn here to stay, en vormen een doelgroep net als elke andere.

Een woordvoerder van Hotels.com liet recentelijk via Fox News weten dat er een forse toename is naar vraag naar gebruiksvriendelijke kamers voor dikkerds. Hotels spelen op de vraag in door het aanbieden van grotere kamers met steviger bedden en doucheruimtes met meer bewegingsruimte en douchekrukken om op te zitten. Ook size friendly fitnessapparatuur is de investering waard.

Reageer op dit artikel