nieuws

VROM onderzoekt hotels op preventie legionella

Horeca

De Inspectie van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu begint een onderzoek bij bedrijven naar de preventie van legionella. De komende maanden worden 550 hotels, zwembaden en zorginstellingen onderzocht op handhaving van de maatregelen om de uitbraak van de gevaarlijke infectieziekte te voorkomen, zo maakte het ministerie vrijdag bekend.

De bedrijven zijn verdeeld in twee groepen. Bij een groep met driehonderd bedrijven is de Inspectie al in voorgaande jaren op bezoek geweest. Het huidige onderzoek controleert of de toen geconstateerde fouten verholpen zijn. Bij de tweede groep van 250 hotels en zorginstellingen heeft de Inspectie nog niet eerder onderzoek gedaan. De resultaten van dit onderzoek komen in maart volgend jaar.

Reageer op dit artikel