McDonald's komt in België met pitabroodjes

McDonald's heeft het menu in Belgische vestigingen uitgebreid met drie verschillende pitabroodjes. Het betreffen vierkante broodjes met rauwe groenten, rundvlees en kip. De broodjes zijn twee maanden lang getest bij vijf restaurants en worden nu landelijk ingevoerd.

Dat melden de Belgische kranten. 'Veel van onze klanten willen meer groenten eten, maar voelen zich niet aangetrokken tot onze slaatjes. Die vinden ze te saai. Het vierkante broodje van de pitamac kan 110 gram groenten bevatten. Zelfs met een portie vlees erbij is er nog plaats voor tachtig gram gegrilde groente', zegt woordvoerder Stephan de Brouwer van McDonald's in België.

McDonald's wil met de pitabroodjes allochtone klanten aan zich binden, maar denkt dat de producten ook bij de overige Belgen in de smaak zullen vallen. De Brouwer: 'Uit een onderzoek blijkt dat alle Belgen nieuwsgierig zijn naar buitenlandse smaken en meer exotisme in hun voeding. De mediterrane keuken valt daarbij het best in de smaak. Toch hebben we bewust niet gekozen voor het gebruikelijke schapenvlees in de pita's. Daar zijn de Belgen toch niet zo wild van.'