nieuws

Amsterdamse hotels dik tevreden over zomer

Horeca

De toeristische branche in Amsterdam heeft een goede zomer achter de rug. Meer dan de helft van de hotels geeft aan dat ze meer gasten hebben ontvangen dan de zomer ervoor. Het aantal overnachtingen nam met 2 à 3 procent toe, blijkt woensdag uit onderzoek van het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB).

De belangrijkste groep bezoekers waren dit jaar wederom de Britten. Maar de hotels constateerden ook een groei van het aantal Spanjaarden, Duitsers en Amerikanen. Het ATCB zei blij te zijn dat de toeristische sector na een paar tegenvallende jaren weer een positieve impuls heeft gekregen. In 2002 en 2003 daalde het aantal overnachtingen in Amsterdamse hotels namelijk met 1 en 5 procent.

De toename van het aantal bezoekers dat een nachtje in de hoofdstad vertoefde, is overigens iets minder groot dan vorig jaar. Toen boekten hotels 4 procent meer overnachtingen. ATCB dankt de positieve impuls aan een verbeterde economie, met name in de Verenigde Staten, Spanje en Azië, meer promotiecampagnes, lagere prijzen, goede bedrijfsvoering en publiekstrekker Sail 2005.

Ook de musea deden het deze zomer goed. Uit het onderzoek blijkt dat ze in juli en augustus gemiddeld 10 procent meer bezoekers hebben getrokken ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Reageer op dit artikel