nieuws

Danscafé moet geluidsapparatuur verwijderen

Horeca

In het Nijmeegse café The Q blijft het de komende drie maanden stil. Op last van de gemeente heeft de eigenaar van het danscafé maandag alle geluidsapparatuur uit zijn zaak verwijderd. Dat gebeurde volgens de gemeente na jarenlange klachten van omwonenden over de herrie die uit het café kwam.

Sinds oktober 2000 kreeg de eigenaar van The Q tien keer een boete wegens geluidsoverlast. Dat hielp echter niet, zodat de gemeente in december besloot dat de geluidsapparatuur voor drie maanden in een opslag achter slot en grendel zou gaan. De eigenaar stapte naar de Raad van State, maar verloor zijn bezwaarprocedure.

Als The Q over drie maanden, als de apparatuur terug is, de volumeknoppen weer voluit draait, overweegt de gemeente de zaak defintief te sluiten, aldus maandag een woordvoerster van de gemeente.

Reageer op dit artikel