nieuws

Dansparade tijdens 10e Holland Dance Festival

Horeca

Een kleurrijke optocht van draaiorgelmuziek, swingende beats, akoestische melodiën en ruim duizend amateurdansers slingert zich 30 oktober door de Haagse binnenstad. Deze dansparade maakt onderdeel uit van de tiende editie van het Holland Dance Festival (27 oktober tot en met 13 november), het grootste internationale dansfestival van Nederland.

Het festival is een tweejaarlijks Haags evenement en is een belangrijke ontmoetingsplek en ‘melting pot’ voor danskunstenaars en een breed publiek. De voorstellingen en workshops variëren van klassiek ballet en volksdansen tot capoeira en country dance. Die vinden plaats in onder meer het Lucent Danstheater, de Koninklijke Schouwburg en het stadhuis, maar ook in een aantal sporthallen en danshuizen.

De Dansparade begint om 13.00 uur op het Korte Voorhout en eindigt op het Spuiplein. Daar vindt een massale slotact plaats: Dance into Trance. De choreografie is in handen van Thom Stuart, bekend van De Dutch Don’t Dance Division.

Reageer op dit artikel