nieuws

De Kemphaan beste restaurant van Almere

Horeca

Brasserie De Kemphaan is winnaar geworden van de eerste Horecaprijs Almere. Volgens de vakjury, waaronder de uit Almere afkomstige topkok Robert Kranenborg, gaf vooral het vernieuwende concept van De Kemphaan de doorslag.

De jury keek vooral naar de voorbeeldfunctie van het restaurant voor collega-eetgelegenheden. Daarnaast speelde de marktbenadering, gericht op het snel groeiende aantal inwoners van Almere, een grote rol. De Kemphaan troefde met de titel onder meer Brasserie Bakboord, De Chinese Muur en Ristorante Musica af.

Personeel van De Kemphaan kreeg uit handen van wethouder Douwe Halbesma van Economische Zaken een plaquette en een wisseltrofee. De wedstrijd, die vanaf nu jaarlijks wordt gehouden, wordt ondersteund door KHN Afdeling Almere, de Stichting Stadspromotie Almere en de vereniging van Nederlandse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, het NORT.

Reageer op dit artikel