nieuws

De Leeuw sluit bierbrouwerij

Horeca

Bierbrouwerij De Leeuw in Valkenburg sluit de deuren van de brouwerij. Eind dit jaar komt na 120 jaar een eind aan de bierproductie in de Zuid-Limburgse toeristenplaats. Alleen de verkoopafdeling blijft op de huidige locatie bestaan.

De reorganisatie kost aan negen van de 21 mensen hun baan. Dat meldt de Limburgse nieuwssite L1. Vanaf volgend jaar wordt het Leeuw-bier gebrouwen bij het moederbedrijf Haacht in België. Twee jaar geleden ging de bottelarij in Valkenburg al dicht. Sindsdien rijden tankwagens van Valkenburg naar België om daar het bier in flessen en vaten te doen.

Haacht is vooral bekend als fabrikant van Primus-pils. Daarnaast brengt de kleine brouwerij ook het abdijbier van Tongelro in Nederland op de markt. De verkoop van Leeuw kreeg eerder dit jaar een impuls door een overeenkomst met bierbrouwer Grolsch, dat de verkoop en distributie van het bier boven de grote rivieren voor zijn rekening ging nemen.

Reageer op dit artikel