nieuws

Hans Wiegel heropent Hotel Des Indes

Horeca

Onder toeziend oog van de Haagse jetset, politici, BN’ers en ambassadeurs heropende Hans Wiegel dinsdagavond het legendarische Hotel Des Indes aan het Lange Voorhout. Na ruim een jaar verbouwen is ‘La Grande Dame’ omgetoverd tot een ultra-chique hotel, waar de oude statige stijl een modern tintje heeft gekregen.

De Parijse interieurarchitect Jacques Garcia heeft bijvoorbeeld aardetinten, lichte blauwen en turkoois samengebracht met het donkeraubergine van het houtwerk. Alle 92 kamers zijn met behoud van klassieke details, zoals het 19e eeuwse stucwerk, aangepast aan de hoge eisen van de 21e eeuw. Zo is elke kamer voorzien van een snelle internetverbinding en klimaatregeling. Gasten kunnen verder gebruik maken van een sauna, zwembad, fitnessruimte en diverse cosmetische behandelingen. Ook de beroemde Des Indes High Tea is in ere hersteld.

Het Haagse hotel, in 1858 gebouwd en sinds 1881 een hotel, kende vele beroemde gasten. Onder anderen tsaar Nicolaas II van Rusland, Winston Churchill en de Rolling Stones verbleven er. Balletdanseres Anna Pavlova stierf er in 1931 aan een longontsteking, de bibliotheek in het hotel draagt als eerbetoon haar naam. De Lijst Pim Fortuyn gebruikte het hotel als thuisbasis voor hun bijeenkomsten.

Reageer op dit artikel