nieuws

Hoger beroep in moordzaak cafébaas Leeuwarden

Horeca

Twee jonge mannen die zijn veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de dood van een cafébaas in Leeuwarden, gaan tegen de celstraffen in beroep. De twee vinden de straffen van zestien en veertien jaar die ze eerder deze maand kregen, veel te zwaar. Dat lieten hun advocaten P. Plasman en W. Ausma donderdag weten.

De derde verdachte in de zaak werd veroordeeld tot jeugddetentie en jeugd-tbs. Advocaat W. Boonstra laat via zijn secretaresse weten niet tegen die straf in beroep te gaan. Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden stelde donderdag dat het pas volgende week een beslissing over eventuele hoger beroepen neemt.

De drie veroordeelden togen op een avond in januari naar café Nijlân om geld buit te maken. De enige nog aanwezige bezoeker werd met een hockeystick geslagen en de kroeg uitgejaagd. De nu 20-jarige El Houssine A., die tot zestien jaar cel is veroordeeld, stak de 54-jarige uitbater met een mes in zijn hals. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Reageer op dit artikel