nieuws

Hoteltoren moet zwemparadijs redden

Horeca

Een hoteltoren moet het bekende zwemparadijs Tropicana aan de Maasboulevard in Rotterdam redden. De Rotterdamse deelgemeente Kralingen-Crooswijk is echter fel tegen de hotelaccommodatie. Een wethouders lijkt zelfs te sneuvelen over dit onderwerp.

Dat meldt Radio Rijnmond. Het idee is om een grote hoteltoren te bouwen, pal naast Tropicana. Deze hotelaccommodatie moet tevens over congreszalen beschikken. Zo hoopt de Rotterdamse gemeenteraad het zwemparadijs te redden van de ondergang. Tropicana lijdt namelijk al jaren verlies.

Deelgemeenste Kralingen-Crooswijk en omwonenden van Tropicana zien niets in de nieuwe plannen. Ze wijzen op eerdere afspraken, waarin overeen is gekomen dat er geen hoge gebouwen morgen staan aan de Maasboulevard.

Wethouder Pastors van de gemeente Rotterdam dreigt door zijn deelgemeente buitenspel te worden gezet door Kralingen-Crooswijk. Dit is tegen het zere been van de Rotterdamse gemeenteraad. Die wil Pastors handhaven als wethouder. Pastors op zijn beurt dreigt de bevoegdheden van Kralingen-Crooswijk in te trekken en houdt vast aan zijn plan een hoteltoren te bouwen.

Reageer op dit artikel