nieuws

Jonnie Boer roept hulp chocoladekunstenaar in

Horeca

Driesterrenchef Jonnie Boer schakelt chocoladekunstenaar Kees Raat in. Raat moet een speciale bonbon ontwikkelen voor het Zwolse De Librije, het toprestaurant van chef-kok Jonnie en zijn vrouw Thérèse.

Dat meldt De Telegraaf. ‘De opdracht is om iets te doen met watermunt, een in het wild groeiende zeer aromatische muntsoort. Ik wil die combineren met mooie pure chocola’, aldus Raat in De Telegraaf. Raat is eigenaar van Unlimited Delicious.

Raat is als chocoladekunstenaar geen onbekende voor de horeca. Eerder ontwierp hij chocolaproducten voor het Amsterdamse restaurant The Mansion. ‘Het is hartstikke leuk om chocola te maken die aansluit op een concept. Zo heeft de bonbon voor The Mansion iets Oosters doordat er tamarinde in is verwerkt.’

Reageer op dit artikel