nieuws

Knaagdierstaart in Whopper kost BK ruim 500.000 euro

Horeca

Tegen een vestiging van Burger King is een rechtszaak in de maak. Een gast zegt BK aan te klagen omdat hij in zijn Whopper een staart van een knaagdier vond. De schadevergoeding bedraagt meer dan een half miljoen euro.

Op 29 augustus bestelde Edward Marquez een Whopper, frites en een frisdrank bij Burger King in Roanoke in de staat Virginia. Nadat hij twee happen in zijn Whopper zette, merkte Marquez een vreemd ingrediënt op. Hij dacht direct aan een staart van een knaagdier en ging hiermee naar een medewerker. Die veegde de klacht in eerste instantie van tafel met de opmerking dat het waarschijnlijk om een champignon ging.

Marquez nam hiermee geen genoegen en overtuigde de medewerker van BK. Met deze bekentenis wendde hij zich vervolgens tot BK. Marguez eist nu een bedrag van ruim 300.000 euro. Voor de behandeling van de zaak moet BK ruim 258.000 euro betalen. Zowel BK als de advocaat van Marquez willen in de media niet reageren op de aanklacht.

Reageer op dit artikel