nieuws

Park en promenade rond World Forum Convention Center

Horeca

De groene ruimten tussen het Gemeentemuseum en het World Forum Convention Center worden opnieuw ingericht. Er komt een duinpark met een promenade. Het bureau DS Landschapsarchitecten uit Amsterdam heeft de eerste schetsen deze week laten zien op een bijeenkomst voor omwonenden. Het uitgangspunt is dat het hele gebied, dat wordt aangeduid als The Hague World Forum, een eenduidige landschappelijke aankleding krijgt.

Het aan te leggen park verbindt de tuin van het Gemeentemuseum via de Catsheuvel, de driehoekige Toren van Oud en de nieuwbouw van Europol met het World Forum Convention Center, het voormalige congrescentrum. Het park krijgt acht, hermetisch af te sluiten poorten, in veband met de veiligheid.

Aanvankelijk waren vier ontwerpbureaus voor de opdracht in de race. In augustus kozen rijk en gemeente uiteindelijk voor DS omdat de ideeën van dat bureau ’het beste aansluiten op het concept van The Hague World Forum’.

Reageer op dit artikel