nieuws

Ruzie Trappistenbier uit de wereld

Horeca

Het bier van de Onze Lieve Vrouw-abdij uit Tilburg mag weer door het leven als ‘echt Trappistenbier’. Daarmee is een acht jaar durend conflict tussen de Nederlandse Trappisten en hun Belgische collega’s uit de wereld.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. In 1997 kon ‘La Trappe’ van de Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven bij Tilburg de vraag niet meer aan. Daarom werd besloten de hulp van bierbrouwer Bavaria uit Lieshout in te roepen.

Dit schoot bij de Belgische bierproducerende abdijen in het verkeerde keelgat. De regels schrijven voor dat Trappisten-bier alleen door monniken mag worden gebrouwen. Daarop mocht de Tilburgse abdij het keurmerk ‘Authentic Trappist Product’ niet meer gebruiken.

De Belgen hebben de afgelopen periode echter een onderzoek uitgevoerd, waaruit is gebleken dat zeventien trappisten van de Tilburgse abdij zelf enkele uren per dag in de brouwerij aan het werk zijn en de monniken de volledige controle hebben over het brouwproces. Daarop werd de ruzie uitgesproken en keert het keurmerk terug op de verpakking van het abijbier.

Reageer op dit artikel