nieuws

Schamen voor uitgaven stapavond

Horeca

Nederlanders schamen zich als zij te veel uitgeven. Mannen zijn meestal te veel geld kwijt aan stappen, vrouwen bezondigen zich vooral aan grote uitgaven voor uiterlijke verzorging. Dat blijkt uit onderzoek.

Ook bij de dagelijkse boodschappen, de auto en hobby’s laten veel mensen het geld rollen. Met schaamte als gevolg. Een en ander blijkt uit onderzoek, in opdracht van InterBank, onder 546 Nederlanders. Ruim een op de tien Nederlanders zegt vaak dingen te kopen waar hij of zij achteraf spijt van heeft. Eveneens 10 procent schaamt zich voor de manier waarop ze met geld omgaan.

Van de mannen beschuldigt 23 procent zichzelf ervan geld over de balk te smijten tijdens een avondje stappen en voor uitgaven aan de auto. Van de vrouwen vindt 15 procent dat zij te veel uitgeeft om goed verzorgd voor de dag te komen.

Reageer op dit artikel