nieuws

Valkenburg knokt voor behoud brouwerij De Leeuw

Horeca

De gemeente Valkenburg aan de Geul doet er alles aan om brouwerij De Leeuw te behouden. De toeristische gemeente in Zuid-Limburg wil dat De Leeuw in afgeslankte vorm doorgaat in Valkenburg. Eerder deze week maakte het Belgische moederbedrijf van De Leeuw bekend de brouwerij te sluiten.

Burgemeester Nuytens van Valkenburg aan de Geul denkt er aan om een soort toeristisch concept rondom de brouwerij te bedenken. Hij neemt brouwerij Hertog Jan in Arcen-Velden als voorbeeld. Daar komen op jaarbasis zo’n veertigduizend bezoekers kijken naar het brouwproces.

De beslissing van moedermaatschappij Haacht om brouwerij De Leeuw te sluiten is bij de gemeente hard aangekomen. ‘De oudste brouwerij moet koste wat kost behouden blijven. De brouwerij is in ons stadje niet weg te denken’, aldus Nuytens in De Limburgers.

Eind dit jaar sluit De Leeuw na 120 jaar haar deuren in Valkenburg. Alleen de verkoopafdeling blijft op de huidige locatie bestaan. De reorganisatie kost aan negen van de 21 mensen hun baan. Vanaf volgend jaar wordt het Leeuw-bier gebrouwen bij het moederbedrijf in België.

Eerder op Zibb.nl/horeca: Eigen De Leeuw sluit brouwerij

Reageer op dit artikel