nieuws

Bierglazen Jupiler vervangen

Horeca

Cafébazen in België krijgen nieuwe Jupiler-bierglazen. Brouwerij InBev heeft hiertoe besloten. Vanaf januari stuurt de brouwer driehonderd medewerkers op pad om de glazen in 12.000 horecazaken te vervangen.

Dat meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Belangrijkste verandering is het logo op het glas. Verder staat de naam Jupiler niet langer horizontaal maar verticaal op het bierglas. Op de nieuwe glazen is verder een indicatief maatstreepje aangebracht, waar de drie centimeter dikke schuimkraag idealiter zou moeten beginnen. Het is niet bekend of InBev, de opvolger van Interbrew, de glazen ook gaat introduceren in de Nederlandse horeca.

Eerder dit jaar begon Heineken in Nederlandse horecazaken met de vervanging van de stierenkop voor de galaxy. De aflossing van de bekende stierenkop zorgde voor veel ophef, omdat het nieuwe glas groter is. Veel cafés waren bang voor negatieve reacties omdat ze een glas bier duurder moesten maken.

Reageer op dit artikel