nieuws

Bloedbad in Rotterdamse kroeg

Horeca

Ongewone taferelen in de Nederlandse horeca. Zaterdagochtend werd in zijn café Inn & Out in Rotterdam de kroegbaas op zijn eigen verjaardag vermoord. Ook twee gasten vonden bij de bloederige overval de dood. Twee andere raakten zwaar gewond.

Bij de gewelddadige overval op de 34-jarige eigenaar Alberto Jose Frances raakte de zoon van horecagigant Henk Smol zwaargewond. De politie onderzoekt de zaak. Mogelijk vormt afpersing en een schietpartij in 2003 een motief voor de wildwest-taferelen in Rotterdam, zo meldt het AD.

Frances werd anderhalf uur lang gekneveld. De vier daders wilden geld van ‘Appie’, zoals Frances in de buurt werd genoemd. Toen dat geld niet kwam, werd eerst ene Jan uit Diemen koelbloedig doodgeschoten. Daarna was de horecaondernemer zelf aan de beurt. Vervolgens begonnen de overvallers in het wilde weg te schieten en probeerden ze het café in brand te steken.

‘Appie’ stond in de buurt goed bekend. Zo organiseerde hij regelmatig voetbaltoernooien met bekende artiesten op het plein voor zijn zaak. Ook runde hij een kapsalon elders in de stad. Die was zaterdag ‘wegens omstandigheden’ gesloten. Frances stond verder bekend om het feit dat hij vaak met grote stapels geld op zak liet en in dure auto’s reed.

Reageer op dit artikel