nieuws

Campina wil groeien in Rusland

Horeca

Campina gaat haar positie op de Russische markt verder versterken. Recent is goedkeuring gegeven aan uitbreiding van zuiveldrinkslijnen van de productielocatie in Stupino bij Moskou. Campina heeft inmiddels voor meer dan 100 miljoen dollar in de Russische markt geïnvesteerd. Het zuivelconcern verwacht door uitbreiding van het assortiment, meer dan gemiddelde groeicijfers in het land te realiseren.

Tiny Sanders, de CEO van Campina heeft op 1 november in een onderhoud met de Russische president Poetin de groeiambities van het bedrijf in Rusland kunnen toelichten. Poetin brengt deze week een staatsbezoek aan ons land en spreekt daarbij met aantal mensen uit het Nederlandse bedrijfsleven.

Campina realiseert in Rusland een jaaromzet van meer dan 100 miljoen euro. De onderneming is in Rusland actief sinds 1992 en heeft de afgelopen jaren groeicijfers van gemiddeld meer dan 10% gerealiseerd. In de productielocatie Stupino werken ongeveer 400 werknemers.

De vruchtenyoghurt Campina Fruttis is op dit moment het snelst groeiende merk in Rusland. Met zoete desserts is de zuivelonderneming met Puddis en Piruet de tweede aanbieder met een marktaandeel van 15%. Campina distribueert de verse zuivelproducten vooral in de regio Moskou en het westen van Rusland.

Reageer op dit artikel