nieuws

Edwin Kats diep teleurgesteld over verlies ster

Horeca

Grote verliezer in de nieuwe Michelingids is restaurant La Rive van het Amstel Hotel in Amsterdam. Voor chef-kok Edwin Kats is het een enorme klap. ‘Ik heb eerst tien minuten voor me uit zitten staren.

Kats zit er helemaal doorheen, een half uurtje na het onheilspellende bericht. ‘Dit is een drama en totaal onverwacht. Ik zei woensdag nog tegen de directie dat we op de goede weg zijn. Alles loopt lekker en ik vind dat we gegroeid zijn. Dat komt zo’n bericht erg hard aan, kan ik je zeggen. Mijn brigade zit helemaal stuk. Een leverancier belde me zojuist om steun te betuigen. Hij vertelde me dat het mooiste van verliezen is, dat je weer kunt winnen. Daar houd ik me aan vast.’

Voor Kats is het een raadsel waarom Michelin hem zijn tweede ster afpakt. ‘Misschien dat het er mee te maken heeft dat we een restaurant in een hotel hebben. Ik geloof dat Michelin bang is voor continuïteit bij dergelijke zaken. Ik had wel een seintje van ze verwacht, zodat ik mogelijk dingen had kunnen wijzigen om zo niet in de problemen te komen. Twee maanden geleden heb ik nog twee heren van Michelin op bezoek gehad. We kwamen tot de conclusie dat we gegroeid zijn. En dan nu dit.’

Reageer op dit artikel

Lees voordat u gaat reageren de spelregels