nieuws

Geen afterparty’s meer voor Leeuwarder cafés

Horeca

Cafés in Leeuwarden mogen op ochtenden tussen 06:00 uur en 08:00 uur niet meer open zijn. Het stadsbestuur hoopt daarmee zogenoemde afterparty’s in de kiem te smoren, zo liet een zegsman van de Friese hoofdstad woensdag weten.

Horecazaken in Leeuwarden mogen nu na 03:00 uur geen klanten meer binnenlaten, maar wel gewoon tot 06:00 uur doorgaan. Het uitgaanspubliek krijgt zo de kans om daarna door te stappen in een kroeg die weer vanaf 06:00 uur open is.

De roep om maatregelen om te voorkomen dat mensen de hele nacht en ochtend kunnen doorfeesten, werd flink sterker nadat vorig jaar Manuel Fetter tijdens een stapavond in Leeuwarden werd doorgestoken.

De gemeenteraad moet nog beslissen over het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

Reageer op dit artikel