nieuws

Horecaman opgepakt voor afpersing

Horeca

In een omvangrijke afpersingszaak in Apeldoorn is een eigenaar van meerdere horecabedrijven aangehouden. In de zaken van de horecaondernemer zijn volgens de politie invallen gedaan.

Dat meldt de regionale krant De Stentor. Slachtoffers zouden onder grote druk bedragen van meer dan tienduizend euro hebben overgedragen aan de afpersers. Ook zou een bekende Nederlander zijn afgeperst door enkele inwoners van Apeldoorn, zo meldt de krant.

Eén van de opgepakte verdachten is een 38-jarige Apeldoorner. De man is eigenaar van minstens drie zaken in het uitgaanscentrum van de stad. Eén van de zaken is een VOF, die hij samen runt met een 42-jarige plaatsgenoot. Deze man, een bekende in de krachtsportwereld, is ook door de politie aangehouden.

De gezamenlijke onderneming van de twee opgepakte mannen zou zich richten op entertainment en staat bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als organisatie- en boekingsbureau voor evenementen. De politie heeft in verband met de afpersingszaak in zeker zes panden invallen gedaan.

Reageer op dit artikel