nieuws

Minister opent Zeeuwse bierbrouwerij

Horeca

Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat heeft de nieuwe Emilisse-brouwerij in het Zeeuwse Kamperland geopend. In de authentieke brouwerij annex grand café wordt bier gebrouwen van Noord-Beverlandse gerst.

Het nieuwe biermerk moet door het leven gaan als een kwaliteitsproduct, typerend voor Zeeland. ‘Zeeuwen hebben altijd gevoel voor kwaliteit gehad. Dat merk je aan het eten. Niets voor niets telt Zeeland de beste restaurants van Nederland en rijden Belgen uren om hier te tafelen’, aldus Peijs in de regionale krant PZC.

De nieuwe brouwerij moet vanaf december Emelisse-bier produceren. Het gaat hierbij om abdij-, kriek- en witbier. Momenteel wordt het bier nog gebrouwen in ’s-Gravenpolder en Hulst. De nieuwe brouwerij, in de vorm van een oud stoomgemaal, moet jaarlijks vierhonderd hectoliter bier produceren. De distributie blijft beperkt tot Zeeland.

Met geld van acht gepensioneerde Noord-Bevelandse ondernemers is de brouwerij mede tot stand gekomen. Daar gaf de provincie een ton subsidie in het kader van de regeling Vitaal Platteland. Doel daarbij was om een slechtweervoorziening op te zetten, die tegelijkertijd streekproducten levert. Het grand café opende in juli haar deuren en draait de eerste maanden erg goed.

Reageer op dit artikel