nieuws

Nieuw restaurant voor Diergaarde Blijdorp

Horeca

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam slaat aan het bouwen. Naast volières, een ijsberenverblijf en een reptielenhuis, komt er als eerst een restaurant in het oude Rotterdamse dierentuin.

Vorig jaar werden in het ‘masterplan’ van de dierentuin alle plannen al aangekondigd, maar nu gaan de eerste heipalen dan ook daadwerkelijk de grond in. De tuin begint met een nieuw restaurant, waarna een volière, een savannehuis, een kas en een ijsberenverblijf volgen.

De dierentuin, die in 2007 150 jaar bestaat, krijgt het savannehuis en het ijsberenverblijf cadeau voor zijn verjaardag. In het savannehuis komen giraffen, mohrr-gazellen, zebra’s, struisvogels en nijlkrokodillen. Het nieuwe verblijf komt langs het spoor te liggen aan de kant van de oude ingang. Met de bouw wordt het Afrika-gedeelte van de tuin grotendeels afgerond. De ijsberen komen aan de nieuwe kant van de dierentuin, vlakbij het oceanium.

Reageer op dit artikel