Stalin-hotel' voor 230 miljoen euro verkocht

Het hotel Oekraïne in Moskou is voor omgerekend 230 miljoen euro van eigenaar verwisseld. Het hotel, gebouwd in de jaren vijftig, was eigendom van de stad Moskou. De in gotische stijl opgetrokken wolkenkrabber is in de jaren vijftig gebouwd in opdracht van de toenmalige Sovet-dictator Josef Stalin.

Het pand werd woensdag geveild. De hoogste bieder was het Russische bedrijf Biskvit, dat de belangen vertegenwoordigt van een groep bedrijven die in Moskou enkele winkelcentra bezit.

Eerder dit jaar werd het pand getaxeerd op 140 miljoen euro. De veiling begon bij een prijs van 128 miljoen euro. De nieuwe eigenaar moet er zeker 100 miljoen euro insteken om het te renoveren. Het hotel heeft 34 verdiepingen en 864 kamers.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.