nieuws

Toptijden hotels door Tour de France

Horeca

De komst van de Tour de France in Valkenburg komende zomer heeft de hoteliers in het toeristenstadje geen windeieren gelegd. Een groot deel van de hotelbedden in het wielrenmaffe stadje is al gereserveerd.

‘Van de 10.000 bedden in Valkenburg, meest familiehotels, heeft het tourcircus zelf er nu al zo’n 5.000 geblokt. Maar in een straal van 25 kilometer rond toeristisch Valkenburg is er een giga-aanbod van hotelbedden in alle prijsklassen. Toch verwachten we dat ook die allemaal vrij snel weg zullen zijn’, aldus directeur Anya Niewierra van het VVV-bureau in de Zuid-Limburgse stad in De Telegraaf.

De reserveringsgolf komt kort na de bekendmaking van de Tour-directie om Valkenburg in de ronde van 2006 op te nemen als finishplaats. Op 4 juli doen een kleine tweehonderd profwielrenners van de grootste meerdaagse wielrenwedstrijd ter wereld Valkenburg aan. In september werd bekend dat Valkenburg niet het WK wielrenner 2008 mag organiseren. Zuid-Limburg is voor wielrenfanater de populairste streek van ons land.

Reageer op dit artikel