nieuws

Winstdaling InterContinental Hotels

Horeca

De Britse hotelketen InterContinental Hotels heeft in het derde kwartaal een operationele winst geboekt van 87 miljoen pond sterling (bijna 130 miljoen euro). Dat is minder dan de 102 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De winstdaling hangt samen met de verkoop van een aantal hotels.

Het bedrag komt overeen met de verwachtingen. InterContinental zag de omzet met 14 procent stijgen tot 696 miljoen pond. Per kamer steeg de omzet 8,8 procent, zo blijkt uit de cijfers. Met name in de Verenigde Staten was sprake van goede resultaten, maar ook in China en het Midden-Oosten ging het beter. De directie handhaaft haar winstprognoses voor hele jaar.

Dinsdag werd ook bekend dat de Britse Hilton Group vijftien van zijn hotels verkoopt aan The Managed Hotels Unit Trust. Daarmee is een bedrag gemoeid van 382,4 miljoen pond (559 miljoen euro).

Hilton Group bevestigde plannen om nog meer hotels van de hand te doen. Hilton Group is ook eigenaar van het Britse gokbedrijf Ladbrokes, dat 60 procent van de operationele winst genereert. Onlangs verschenen berichten dat het zich op die activiteiten wilde gaan concentreren.

Reageer op dit artikel